Menu
Zoek
Contact

Ik ben (van bank en) rekeningnummer veranderd. Hoe kan ik de premiebetaling per domiciliëring van mijn nieuw rekeningnummer in orde brengen?

Dat kan makkelijk online via het PDF-formulier SEPA mandaat in MijnDELA. In het startscherm van uw persoonlijke MijnDELA account klikt u op het icoon ‘Wijzigingsdocumenten’. U kiest nadien het DELA uitvaartverzekeringsproduct waarvoor u het rekeningnummer wenst aan te passen (Natura, Kapitaal, Lilas of Hooghenraed). Tot slot klikt u op de link om het SEPA mandaat te downloaden. Het PDF-document verschijnt onderaan uw browser.

Indien u het niet meteen terugvindt, kan u nog altijd via de ‘Windows Verkenner’ de map ‘Downloads’ openen waarin dit wijzigingsdocument werd bewaard. Als u dit document met de nieuwe domiciliëringsgegevens en uw handtekening kan bezorgen, regelt DELA het nodige bij de bank. U kunt dit printen, invullen en daarna doorsturen naar DELA – Noorderplaats 5 bus 2 – 2000 Antwerpen of ingevuld inscannen en doormailen naar wijziging@dela.be.

U kunt kiezen uit 5de, 10de, 15de of 20ste van de maand om de premie te laten afhouden. Deze datum noemen we de spildatum. Nadat u het SEPA mandaat teruggestuurd heeft, moet DELA de nieuwe gegevens nog verwerken. Dit vraagt tijd. Het is dus mogelijk dat uw nieuwe rekeningnummer de volgende maand nog niet aangepast werd. Na het wijzigen van een rekeningnummer of bij het in voege treden van een domiciliëring zal de afhouding in eerste instantie later zijn dan de gevraagde spildatum. Bij spildatum 1 (de 5de) is dat ongeveer rond de 12de van de lopende maand. Bij een tweede afhouding zal de vooropgestelde spildatum wél kloppen.

Uw financiële gegevens bekijken als klant in MijnDELA? Dat is mogelijk als u registreert met eID in MijnDELA. Uw polis wordt dan gekoppeld uw identiteit waardoor u steeds de volledige status van uw uitvaartverzekering kunt volgen. Een kind bijschrijven? Een adres wijzigen? Een rekeningnummer aanpassen? Dat is allemaal mogelijk in MijnDELA als u geregistreerd bent met eID.

Terug naar categorie overzicht

Gerelateerd